maanantai 28. helmikuuta 2011

Tambour hook

Että pitää mennä ihmisen elämästä melkein 10 vuotta, ennen kuin se löytyy, mitä on niin kovasti hakenut! Olen koettanut löytää jostain tietynlaisen teräväpäisen virkkuukoukun, jolla voi kirjoa esim. huovan läpi samanlaista kuviota kuin ketjupistoilla kirjomalla. Koukun kanssa se vain olisi paksun huovan tai kankaan läpi helpompaa ja nopeampaa kuin neulalla.

Olen kokeillut koukkukirjontaa teroitetulla metallisella virkkuukoukulla. Se toimi kyllä muuten hyvin, mutta oli niin kapea, että aika pian sormeen tuli rakko. Siksi jatkoin kyselemistä ja etsintää, laihoin tuloksin.

Hankala tuollaista on ollut etsiäkin, sillä kukaan ei ole osannut kertoa minulle koukun nimeä. Millään muullakaan hakusanalla googlettamalla sitä ei ole löytynyt. Sitten eilen illalla myöhään sattumalta ajauduin Jokkemaan kautta tänne. Ja sieltä VIIMEINKIN sain nimen tälle oudolle välineelle: tambour hook!

Seuraavaksi aloin saman tien googlettaa paikkaa, josta tuollaisen voisi ostaa. Suomessa siitä ei yhdessäkään nettikaupassa tiedetty mitään. Ei auttanut muu kuin siirtyä ulkomaille surffailemaan.

Amerikasta en ole vielä tilannut mitään suoraan, sillä joskus sitä yrittäessäni olen keskeyttänyt tilauksen, kun olen saanut tietää rahdin summan. Yleensä siinä vaiheessa hiukset nousevat vauhdilla pystyyn silkasta kauhistuksesta. Siispä päätin kokeilla Englannista, tuosta kaikkien vanhanaikaisten käsityötapojen luvatusta maasta.

Onnisti miltei kerralla, ja nyt olen tilannut itselleni koukun pitimen ja kolme koukkua  Mainly Lace -nettikaupasta. Uskomattoman hyvä tuurini ei nimittäin päättynyt koukun löytymiseen, vaan tänään oli tämän onnellisen Peikon tilipäivä ja ostokseen oli siis rahaakin!

Englannista ja Saksasta tilaaminen on kätevää. Tavallinen Visa Electron käy hyvin maksuvälineeksi ja rahti maksaa usein vähemmän tai korkeintaan saman kuin Suomen sisällä. Tällaisia tässä nyt sitten odotellaan:

Lankoja hypistelen jo malttamattomana ja teen päässäni suunnitelmia Peikkoneidin seinävaatteeksi. Peikot käyttävät makuukamareissaan paksuja raanuja tai muita seinävaatteita, jotta seinä ei hohkaisi kylmää nukkujan niskaan. Tädillä on vanhan ajan raanu sänkynsä takana, mutta Neiti on hieman boheemimpi peikko. Kuvioitten täytyy siis olla sen mukaisia.

Mutta nyt vain odotellaan postia Englannista!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

Etsin hakusanoilla tambour hook ja löytyi edes yks suomenkielinen osuma.

Melkosen mahdotonta on löytää noita tambour hookkeja Suomesta. Eikä oikein ulkomailtakaan tahdo löytää kuin antiikki kamana.

Kävin katsomas tuolta Mainly Lace verkkomyynnistä. Ei paha hinta koukunpitimelle ja 3:lle koukulle. Kestikö tilauksen saapuminen kauan ja tuliko paljon rahteja tms.?

Vaikee tilata, jos paypallilla pitäis maksaa, eikä mul oo sitä. En vaan jaksais tehdä tota tiliasetusta. Visa Electronilla voisin ostaa.

t. ihastunut tekniikkaan

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

Kävin tääl Hesas Hobby Point askartelualan iikkees Fredalla,lähel Kampin metroasemaa. sieltä löydän yleensä etsimäni. Hobby Point ei koskaan petä, ei tälläkään kertaa.

Kas vain, sieltä sain ostettua Bead embroidery toolin, hintaan 25 €. Soveltuu hyvin ns. "Kantan Couture" tekniikkaan. Liikkeessä on myös teriä saatavana ja 18 cm kirjontakehä, 18,50€.

http://www.clover-usa.com/dyn_prod.php?k=8722&p=CLV9900

Siel oli toisenlainenkin kirjontakoukku.

t. tekniikkaan ihastunut

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...