perjantai 22. huhtikuuta 2011

Suihkussani tapahtuu kummia

Miksi ihmeessä meidän suihkussa on matkalaukku?

Hui kauhistus, onpas se huonossa kunnossa!

Sisällä on jotain vanhaa paperia.

Laukun pohja on ihan kuprulla. Hajukin on aika kamala :P

Nyt laukun viereen ilmestyi jostain sinivalkoinen... pingviini? Aina vain omituisempaa!

Selitystä: minun piti yrittää höyryttää tuolla "höyrypingviinillä" laukun pohjaa, jotta se oikenisi. Mutta sitten selvisi, että pingviini oli mennyt rikki. Se kuumeni kyllä ja piti kovaa ääntä mutta ei suostunut puhaltamaan yhtään höyryä.

No, tuleehan sitä kuumaa höyryä muistakin vehkeistä. Otin avuksi silitysraudan, jolla silitin laukun pohjaa ja koitin aina välillä painaa sitä suoremmaksi.

Laukku oikenikin jonkin verran, mutta siitä lähtevä haju alkoi ahdistaa hengitystä. Pesin laukun ulkopuolelta Koivu-Tolulla ja jätin sen suihkuun kuivumaan.

Jos laukku joskus suoristuu ja lakkaa haisemasta, niin siitä tulee kirjasto! Yksi ystävistäni on ollut töissä eräässä kirjastohankkeessa, johon hän tilasi  minulta matkalaukkukirjaston. Laukkuun tulee kaksi kerrosta, joista alemmassa on kirjasto ja ylemmässä kirjastonhoitajan asunto.

Kirjojen tulisi olla saamenkielisiä lasten kirjoja, eikä niistä tarvitse kuin muutaman olla oikeasti luettavia. Itse kirjastonhoitajankin teen luultavasti itse. Matkalaukkua kuljettaa tulevaisuudessa mukanaan henkilö, jonka työhön kuuluu järjestää Pohjoisen kirjastoissa saamenkielisiä lastentapahtumia.

Mielenkiintoinen projekti. Jollen saa tätä laukkurumilusta kuntoon, minun täytyy alkaa etsiä uutta. Harmi vain, ettei meillä ole kovin paljon kirpputoreja (tasan yksi - seuraava löytyy 80 km päästä), joissa voi harjoittaa laukunmetsästystä. Jatkan matkalaukkukirjastosta raportointia heti, kun sen ympärillä jotain tapahtuu.

2 kommenttia:

Alexchris123 kirjoitti...

Your blog is great你的部落格真好!!
If you like, come back and visit mine: http://b2322858.blogspot.com/

Thank you!!Wang Han Pin(王翰彬)
From Taichung,Taiwan(台灣)

Marja-Leena kirjoitti...

Missä olet Peikko?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...