keskiviikko 18. helmikuuta 2009

Miniatyyriaddiktin linkkilista

Oletko kiinnostunut nukke-, nukkekoti- ja miniaskartelujutuista, mutta et tiedä mistä alottaisit?

Keräsin tähän linkkejä sellaisille sivuille, joista voi olla hyötyä aloittelijalle. Nämä eivät ole missään erityisessä paremmuusjärjestyksessä, eikä linkkilista ole kattava tai täydellinen mutta kyllä näillä alkuun pääsee.

Ohje- ja ideasivustoja:

Muutamia "tosi ammattilaisten" sivuja Suomesta:

Ulkomailta löydettyä huippuosaamista:

Printattavaa:

Kauppoja Suomessa:

Nettihuutokaupat:

Helpoiten löytää lisää nukkekoteja ja pienoishuoneita kulkemalla nukkekotiharrastajien blogisivuilla linkeistä toiseen.

Blogisivustojen ylläpitäjillä on myös hakumahdollisuus, jota kautta voi löytää uusia miniatyyriharrastajien blogeja. Tietysti vain laittamalla hakukoneeseen hakusanaksi "nukkekoti" saa aika monta vaihtoehtoa.

Esimerkiksi:

Nukkekoti- ja miniatyyriharrastukseen voi upottaa rajattomasti euroja tai voi valita kierrätykseen perustuvan tyylin ja selvitä melkein ilmaiseksi. Jälkimmäiseen löytyy hyviä vinkkejä Ihan Itsen sivuilta, linkki sinne olikin jo tuolla aiemmin. Halvan ja hyvän talon voi rakentaa ihan hyvin vaikka pahvilaatikkoon.

Lopuksi tähän vielä yksi pieni juttu, josta tosin voi tulla ISO ongelma, jos päästää virheen tapahtumaan: muista mittakaava!


Aikuisharrastajat suosivat 1:12 kokoisia nukkekoteja, niihin isot kädet ja sormet mahtuvat paremmin. Taloja ja kalusteita myydään myös koossa 1:16 (Lundbyn koko, jotkut kartanomallit), ja yllätykseksesi siinä voi käydä niin, että kalusteet eivät mahdukaan uuteen taloosi tai sitten talo näyttää lasten asuttamalta.

Muita standardimittakaavoja ovat 1:24 (puolet normaalista nukkekodista), 1:48 on nukkekodin nukkekoti, joka on jo niin pieni, että minulla eivät taitaisi sen kalustamiseen enää riittää näkö, hermot eikä sorminäppäryys. Sitten on vielä 1:144, joka on nukkekodin nukkekodin nukkekoti! Tuon kalustaminen on jo normaalin ruumiinrakenteen omaavalle aika mahdotonta...

Mittakaavan kanssa pähkäily voi alkuun tuntua hankalalta, mutta laiskempi addikti lataa kännykän muuntimeen 1:12-muunnoksen. Laskutaitoisempi laskee päässään koko ajan mittoja jakaen tai kertoen niitä kahdellatoista.

Siitä vain reippaasti uuden harrastuksen pariin!

0 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...